Thursday, September 16, 2010

PESANAN MUMMY UNTUK AKU DAN PEREMPUAN

Yey!!! aku da dapat semangat baru... aku crita suma msalah kat mummy aku... mummy aku nasihat. jangan pernah berharap apa2 dengan janji seorang lelaki... sebab tu semua ayat mase nk ngorat.. bile da dapat,dia akan tingal macam tu je... sebab tu ramai prempuan sanggup buat kerja bodoh sebab terlalu percayakn janji lelaki... ok la aku setuju tu... 
mummy cakap takpe kalau nak menangis bila boyfriend tinggal sebab tu sebahagian perasaan normal seorang prempuan n manusia... aku sebak then peluk mummy... n cakap... "kakak syg dye la mummy..syg sgt2" mummy cakap n pgang mke aku... "anak mummy nie comel,manis...jangan rosakkan sebab lelaki yg tak nampak kelebihan anak mummy nie"... kat university nanti ada banyak lagi lelaki...
mummy pesan lagi... jangan cari laki kerana harta semata2... tapi keimanan dia... n jgn cari lelaki kerana cinta semata2.. "tak kenyang mkn cinta" hehehe... tapi mummy.. kakak tak kesah kalau dia tak kaya pn... janji baik... mummy cakap.. zaman dulu boleh la... zaman sekarang kalau isteri lagi kaya dari suami,suami jd panas baran n mula bg alasan nk cari lain. sebab tak ley trima hakikat kita lebey dari dia.
mummy cakap lagi,jangan cari laki yg trlalu kejar harta,sampai msa untuk kita pn tak ada. sakit kita takdak dia nk jaga sebab trlalu sibuk.. jadi cari la lelaki yang sederhana dan sayangkan kita apa adanya... sanggup bkorban untuk kita... mummy pesan masa bercinta tu jangan trlalu lembut... "anak mummy nie kn suke nangis" hmm...yela kot. huhu... bila dia tinggal jangan trlalu sedih sebab dah nyata dia tak cintakn kita... knapa nk mrayu lagi... kan banyak lagi lelaki...
mummy cakap...jangan pernah percaya lelaki 100% sebab masa tengah bercinta pn dia boleh brangan nk dapat awek lain... lelaki tak macam prempuan... akan setia walaupn dalam mmpi... sebab lelaki ada 4 jwatan kosong dlm hdup dia... kalau perempuan play pn msa bercinta,dia tetap akan berkahwin sorang lelaki. itu lah bos dia,nyawa dia,hati dia... hanya suami dan anak2... itu la beza prempuan dgn lelaki... jangan pernah berharap lelaki akan setia masa bercinta sebab bila dah kahwin dia claim 3 tempat kosong tu jugak... yang penting percaya je...jangan berharap...
mummy tak cakap semua lelaki mcam tu... cuma ada segelintir je. tp sebab segelintir tu...anak mummy dah takut nak trima cinta lagi. mummy taknak anak mummy jadi anak dara tua. walaupun baru 18,mummy nk anak mummy rasa apa mummy pernah rasa... normal la tu... kawan biar ramai,tapi bercinta biar la 1... mummy seronok bila kakak da tahu bercinta...sebab dulu tgk anak mummy kasar,dgn rmbut pndek,sluar pndek,t-shirt besar. da mcm lelaki mummy tgk... sekarang anak mummy da pakai kebaya,kurung,tudung... pndai make-up... tapi garang tak kurang jugak kan?
dan last skali jangan cari lelaki yang hanya nk tubuh kita sebagai bukti cinta... biar dia cinta kan kita tapi jangan melebihi cnta dia kepada ALLAH... biar dia tahu..batas2 antara perempuan dan lelaki... cinta dan sayang tak perlu dibuktikan dengan peluk,cium... tapi dengan kepercayaan dan bimbingan... semoga anak mummy tak salah pilih ya...
mummy...u are everything for me...thanks for your advice. kakak janji takkan kecewakan mummy... nanti kakak bawak bakal menantu yang trbaik untuk mummy... kakak janji... :) i love u mummy...  

8 comments:

  1. salam,,,salam perkenalan dari sy,,,menarik crite awk dlm ni,,,sy punya blog xupdate lg la,,,tengs komen pic i dlm ms,,,u pn pe kurangnye,,,comel,,,

    ReplyDelete
  2. Ape yg akak ckp memang btul...
    sy kagum sme akak...

    ReplyDelete
  3. sumpah,aq bangge giler ngn kw!!!
    slamat maju jaye kawan!! :D

    ReplyDelete
  4. nak tekan button like , tapi xde...hahahaha

    ReplyDelete
  5. neena kuatkn smngat k..wlaupon neena ilang org yg neena cyg tpi neena msih lgi de fmly n frends..we always be thre 4u.."luv smetimes feel like heaven,,but can hurt like hell.."..pe yg brlku de hkmhny..mngkin neena akn dpt yg lbh baek lgi stu ari nnti..tis 4 neena,, :*..:)

    ReplyDelete
  6. sye sukong pe yg mumy awk ckp 2 laki zaman skg bkn leh pcye sgt pn... lagi2 yg nk kis la ape2 jk la sme waktu dgn nye dye la yg plg ptot kie cpt2 tgl kn.... law x kite yg tersekse :)

    ReplyDelete
  7. nnti follow blog sis k....
    cute neena

    ReplyDelete